Torne – rund pool som blir trädgårdens pärla

Torne är en rund pool som är estetiskt mycket tilltalande och dessutom enkel att bygga. Den passar lika bra ovan mark som helt eller delvis nedgrävd. Med en fin inramning blir den verkligen trädgårdens oas.

Liten eller stor rund pool

Den trevliga poolmodellen Torne finns i en mängd olika storlekar. Som rund pool med en minsta diameter på 3 m får den plats även i den minsta av trädgårdar. För den som har större yta kan Torne fås i olika dimensioner upp till en maxdiameter på 6 m. Baddjupet är väl tilltaget eftersom stomhöjden är på 1,5 m – ett standardmått som passar för de allra flesta. Så oavsett om du vill ha en liten rund pool eller en stor så passar Torne garanterat.

Lång garanti

Torne tillverkas av djupeloxerad stålplåt med en yta av pulverlack/plast. Det här materialvalet garanterar att poolen håller i många år. Eftersom kvaliteten på poolstommen är så gedigen lämnar vi på Svenska Poolfabriken en garanti på hela 35 år. Det innebär att både barn och barnbarn kommer ha stor glädje av Torne under många år framöver.

Det finns flera olika monteringsval när du ska köpa rund pool

Du kan välja att bygga poolen på en packad stenmjölsbädd eller en gjuten betongplatta. Torne går lika bra att installera ovan mark som helt eller delvis nedgrävd. När poolen ska vara ovan mark, eller grävas ned mindre än 50 cm, behöver en stödgjutning göras. Hur det går till kan du läsa mer om under Poolstomme.

I poolpaketet finns allt som behövs

För att göra poollivet så enkelt som möjligt när du ska köpa en rund pool, eller annan slags pool för den delen, säljer Svenska Poolfabriken samtliga pooler i poolpaket. Då får du garanterat med allt som behövs för skötsel och underhåll. Dessutom ser vi alltid till att maskinutrustningen är väl tilltagen för att driften ska bli enkel och effektiv. Sedan finns givetvis extrautrustning för den som vill ha det lilla extra i form av lyx och finish.

En trappa är trevligt

I poolpaketet ingår en poolstege men givetvis kan man också välja till en trappa. Förutom att en trappa är väldigt snygg och ger poolen en exklusiv look, blir det också enklare att ta sig i och ur poolen. Som trevlig bonus kan trappan dessutom användas som ett par sköna sittplatser i poolkanten. De bästa trapporna när du ska köpa en rund pool är halvrund pooltrappa Exclusive eller halvrund trappa. För en liten rund pool rekommenderas en trappa på 120 cm och för större pooler bredden 150 cm.

Samtliga pooltrappor i Svenska Poolfabriken sortiment är tillverkade av ett motståndskraftigt material. Det skyddar mot både solljus och kloret som finns i poolvattnet. Precis som med själva poolstommen så kompromissas det inte med vare sig kvalitet eller tjocklek på plasten. Trapporna är enkla att montera eftersom de kommer i anpassade poolsektioner som matchar alla slags poolstommar.

Enkel att sköta

En stor fördel med en rund pool är att det blir självcirkulation i vattnet. Det gör att eventuell smuts, till exempel löv som vinden blåst in på tomten, samlas i mitten av poolen. Det gör det enkelt att hålla poolen ren.

Poolstomme

Poolstommen i Torne är tillverkad av djupeloxerad stålplåt med pulverlackering på ytan samt skyddslack. Stomhöjden är 1,5 m. Om poolen ska vara nedgrävd måste utrymmet mellan poolvägg och mark återfyllas med magerbetong (lätt fuktad sand och cement) ända upp till marknivå. Ska poolen vara monterad ovan mark eller nedgrävd mindre än 50 cm ska en 50 cm hög och 20 cm bred stödgjutning göras. Denna stödgjutning görs med hjälp av masonit, armeringsnät och magerbetong.

Pooldetaljer

Poolpaketet levereras komplett med pooldetaljer som ytvattenrenare, inlopp och belysningar tillverkade i plast av bästa kvalitet. Som tillval kan dessa bytas till rostfria detaljer om så önskas.

Maskin-/reningsutrustning

Maskinutrustningen är väl dimensionerad och av mycket hög kvalitet. En väl dimensionerad maskinutrustning förenklar skötseln av poolen avsevärt. KOPPLINGAR OCH SLANGAR Torne levereras med ett väl tilltaget rörkopplingspaket med hela 50m markslang och 5 m PVC-rör.

Poolstege

Stegen som levereras i våra poolpaket är tillverkad i rostfritt stål. Stegen är extra bred för att kunna passa med vår stensarg.

Bottenmatta

Bottenmattan läggs under linern på poolens botten. Det ger en extra bra finish, har isolerande verkan och minskar risken för skador på linern.

Liner

Linern är en färdigformad kraftig PVC-duk som täcker poolstommen invändigt Linern till Torne är 0,6 mm tjock. Standardfärg är blå men en mängd färger och mönster finns som tillval.

Garanti

35 års garanti på denna poolstomme.

Pooltillbehör, inspiration och alternativ

Det finns många olika slags pooler i sortimentet hos Svenska Poolfabriken. Om du letar efter en pool som snabbt ska kunna installeras så är en färdiggjuten pool i glasfiber ett bra alternativ. Vill du lyxa till poolen lite extra är en vacker stensarg i exklusiv marmorkross verkligen pricken över i:et. Du kan också välja till en annan liner i form av mosaik- eller carraramönster. För att få mer inspiration rekommenderar vi att läsa vår katalog som innehåller många pooler och olika pooltillbehör.

Torne - rund pool

- 20 års produktgaranti
- Behöver ingen stödkonstruktion
- Kraftig stomme
- Välj mellan flera olika storlekar

Poolstomme rund pool