Förgyll sommaren - investera i en oval eller rektangulär pool

Ett poolköp är en investering för stärkt livskvalitet och många köpare uppskattar lyxen att ha ett härligt uppfriskande bad bara några steg bort från sin bostad. På så vis är det möjligt att när som helst simma några vändor och träna på ett hälsosamt sätt. I samband med att barn eller barnbarn kommer på besök innebär en rund eller en rektangulär pool också en självklar mötesplats.

För bästa resultat och val av poolmodell är det samtidigt viktigt att ta hänsyn till vissa faktorer. Till att börja med gäller det att utgå från trädgårdens storlek och form. En mindre tomt har kanske inte tillräckligt med plats för de mest tilltagna modellerna, men passar ofta desto bättre för ovala, åttaformade och små pooler. En pool med flexibla sektioner kan också skräddarsys för att verkligen passa trädgårdens förutsättningar. Det finns också alternativ och modeller för trädgårdar som sluttar eller som av andra anledning inte passar för en nergrävd pool. I dessa sammanhang är fristående eller delvis nedgrävda modeller utmärka lösningar om enkelt också kan kompletteras med vacker stensarg och ett trivsamt trädäck.

I slutändan är det helheten som spelar roll. Vid sidan om poolen rekommenderas utrymme för solstolar, bekväma fåtöljer eller andra typer av möbler som inbjuder till avkoppling. Härifrån kan du enkelt blicka ut över barnens lek och stoj och under härliga sommardagarna är detta en perfekt plats att ställa grillen på.

Det finns också en mängd olika poolmaterial att välja bland, exempelvis följande:

Glasfiber

Klimatet i Sverige och Norden är tufft, men snabbt växlande årstider och temperaturer. En kvalitativ glasfiberpool är då en stabil och välisolerad lösning som klarar alltifrån sommarvärme till iskalla vinterdagar med snö och tjäle. En glasfiberpool av det här slaget är färdiggjuten och går därför snabbt att installera. Eftersom stommen är förstärkt med en yta av gelcoat är den också enkel att rengöra.

Magnelis varmgalvaniserat stål

En gedigen poolstomme av varmgalvaniserat stål. Tack vare denna uppbyggnad behöver poolen ingen extra förstärkning eller stöttning och är därför väldigt enkelt att installera. En perfekt lösning för dig som söker en rektangulär pool för montering ovan mark och som dessutom kommer i många olika storlekar.

Polyeten

Stabil poolstomme med hela 35 års garanti och möjlighet till olika typer av anpassningar. Tack vare den kraftiga stommen krävs ingen ytterligare stöttning och denna typer av pooler finns tillgängliga i valfri storlek. Naturligtvis är PE poolen också framtagna med tanke på hållbarhet och miljö.

Att bygga pool är en rolig och avslappnande investering för alla familjemedlemmar, gammal som ung. När du beställer stomme eller tillbehör som exempelvis vattentestare för pool via oss på Svenska Poolfabriken kan du alltid vara säker på att hitta högkvalitativa och skräddarsydda lösningar för dina behov. Våra poolmodeller är naturligtvis också smidiga att installera, oavsett om de ska monteras ovan eller under jord.